» Hírek
A felnőttképzés jövőjéről
2018. október 31., szerda

Kerekasztal-beszélgetéssel, konzultációval egybekötött tanácskozást tartottunk, ahol a terület megjelent szereplői áttekintést kaphattak a felnőttképzés helyzetéről és közösen fogalmazhatták meg módosító javaslataikat. Mint elhangzott, a munkaerő-hiány következtében, valamint a meglévő humánerőforrás minőségének fejlesztése érdekében elengedhetetlen a felnőttképzés rugalmasabbá tétele.
További információért kattintson.

Vozár Márton, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke úgy fogalmazott, mind a munkáltatónak, mind a munkavállalónak nagyon fontos, hogy a munkaerőhiány megoldási lehetőségeit kutassák, úgy, hogy közben az iskolarendszerű képzésen kívül a felnőttképzéssel is szeretnének megoldást találni a problémára. Vozár Márton szerint a mai fórum, kerekasztal-beszélgetés feltárhatja a munkáltatók, munkavállalók és a képzési intézmények felnőttképzéssel kapcsolatos problémáját.

Mészárosné Szabó Anna, a kamara szakképzési osztályának vezetője is megerősítette ezt, mint elmondta, a kamara célja, hogy egy erőteljesebb, aktívabb szerepet vállaljon a felnőttképzésben.

– Jelenleg a gazdaság nincs megelégedve azokkal a lehetőségekkel, kínálattal, szabályzókkal, amelyek a felnőttképzés területén rendelkezésre állnak – jelentette ki Mészárosné Szabó Anna.

Az osztályvezető hozzátette, a rendezvényen a gondolatébresztő előadásokat követően az érdeklődők képet kaphattak a megyei felnőttképzésről, majd interaktív kerekasztal beszélgetésen vehettek részt. Elmondása szerint mindezek után, összefoglalva a tapasztalatokat továbbítani tudják azokat a döntéshozók felé, mellyel céljuk a felnőttképzést segíteni az elkövetkező egy évben, és középtávon is.