Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Elnökségi ülés - 2018. szeptember 20.
2018. szeptember 25., kedd
Zalai-Mihaly-Elnoksegi-20180920.jpg


Soros elnökségi ülését tartotta a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szeptember 20-án Békéscsabán, a Penza lakótelepi székházában, ahol meghívott vendég volt a Békés Megyei Közgyűlés elnöke is. A napirendi pontok között a kamara elmúlt időszakának tevékenységéről szóló beszámoló szerepelt, továbbá javaslat született a „Kiváló Gyakorlati Képzőhely 2018” díjak odaítélésére. Tájékoztató hangzott el a BMKIK 2018. évi tagdíjfizetési és a kamarai hozzájárulás befizetésének helyzetéről, a befizetést elmulasztókkal szemben tett intézkedésekről és határoztak a tagsági kötelezettségüket elmulasztó tagvállalkozások kizárásáról. Részletekért kattintson.

A képgalériát Facebook oldalunkon tekintheti meg.

Tájékoztató hangzott el továbbá az iparkamara nyertes pályázatairól. Összesen két nyertes és egy elbírálás alatt álló pályázatban érintett a kamara. Kettő egy a magyar-román határon átnyúló programban van, melyből az egyik megvalósítása márciusban kezdődött el, a másik esetében még várjuk a végleges döntést. A nyertes tenderben egy hármas partneri körben dolgozunk (egy nagyváradi iskolával és a Körös Maros Nemzeti Parkkal); a projektben azt mutatjuk meg, hogy miként tudnak a vállalkozások környezettudatosan működni. Az elbírálási fázisban lévőben a szakemberhiány mérséklése a cél a pályaorientáció által. A harmadik kiemelendő pályázat az Erasmus + keretében valósul meg. Két szakmai tanulmányútra nyertünk finanszírozást: 10-10 fős szakértői csoport utazhat el külföldi tanulmányútra – derült ki a tájékoztatásból.

Zalai Mihály tájékoztatta az elnökség jelen lévő tagjait a TOP Békés megyei vonatkozásairól, annak előrehaladását, eredményeinek egy részét ismertette az elmúlt időszakból. Mint fogalmazott a meghívással kapcsolatban, „kölcsön kenyér visszajár”, hiszen az elmúlt héten a megyegyűlés előtt ismertette az iparkamara a 2017-es évi tevékenységének beszámolóját.