Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
A pályaválasztást segítjük
2018. szeptember 12., szerda
Diaknaptar_2018.jpg

Diáknaptár és pedagógusnaptár az iparkamarától

Békés megye 2000 nyolcadikos diákja kap ingyenes pályaválasztási kiadványt a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától. A kamara továbbá ebben az évben 80 iskolába juttat el pedagógus-naptárakat, hogy a nevelők ilyen irányú tevékenységét is segítse.

Békéscsabán, a Kazincy Ferenc Általános Iskolában, szeptember 12-én, a sajtó jelenlétében adta át az első diáknaptárakat Mészárosné Szabó Anna, az iparkamara szakképzési osztályvezetője.

További információért kattintson.
- Tavalyi diáknaptárunknak nagy sikere volt, sok visszajelzést kaptunk, hogy a diákok használták a szakmák tanulására ösztönző, azzal kapcsolatos információkat tartalmazó kiadványunkat – mondja az osztályvezető. - Itt van tehát a folytatás, és kiegészíti azt a pedagógusoknak szánt naptár is, amely reményeink szerint a tanári szobák falán első sorban az érintett osztályfőnökök munkáját segíti.

A kiadvány a Nemzetgazdasági Minisztérium erre a célra felhasználható pályázata keretében valósult meg, ám az előírt példányszám többszörösét biztosította a békéscsabai Progresszív Nyomda Kft. támogatása. Köszönjük a partnerséget! – nyilatkozta Mészárosné Szabó Anna.

A megye 33 településére jut a diáknaptárból, az általános iskolai tanulmányaik végén tartó Békés megyei diákok mintegy kétharmada veheti kézbe azt. A klasszikus diáknaptár a szakmák tanulásához kapcsolódó speciális információkkal egészül ki.

Szeptember hónapban az iparkamara dolgozói viszik el az intézményekbe (sok esetben a szakképzésben partner vállalkozások látogatásával összehangolva). Elsősorban azokat az iskolákat kerestük meg, amelyekkel egyéb területeken is kérik a kamara segítségét a pályaválasztásban.

Az iparkamara - pályaorientációs tevékenysége keretében - több formában is megszólítja a pályaválasztás előtt állókat. Osztályfőnöki órákat, szülői értekezleteket tartunk, üzemlátogatásokat szervezünk.

Szeptember végén 2340 általános iskolás és középiskolás diákot utaztat az iparkamara – kormányzati célforrásból a szakmák Európa-bajnokságára, az Euroskills Budapest 2018-ra, ahol a 27-ből 4 Békés megyei fiatal szakmunkás képviseli hazánkat a versenyben.