HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Az olasz gazdasági kapcsolatokért
2018. május 22., kedd

Az iparkamara vendége volt a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara (MOLK) elnöke, Francesco Maria Mari, akit dr. Orosz Tivadar, a BMKIK elnöke fogadott. Előzetes tárgyalásokat folytattak a két kamara közti együttműködés hivatalos formába öntéséről, egy együttműködési megállapodás megkötéséről. Mint elhangzott, ez a többi kamaraközi együttműködési megállapodásokhoz hasonló tartalommal készül, viszont rendelkezik egy ún. „Olasz infopont” létrehozásáról Békéscsabán, az iparkamara Hunyadi téri épületében.

Az infopont a gyakorlatban egy olyan információs végpont, ahol beszerezhetők az olasz gazdasággal kapcsolatos kiadványok, információk, és hozzáférést biztosít a MOLK tudásbázisához.

Az iparkamara székházában május 8-án tartott találkozón részt vett Szebellédi Zoltán Újkígyós polgármestere és Araczki Krisztina turisztikai referens is annak okán, hogy júniusban olasz-magyar gazdasági fórumra és üzletember-találkozóra kerül sor a településen, az olasz nagykövet részvételével.

A több szervezet közös szervezésében tartandó esemény célja a gazdasági kapcsolatok élénkítése és a lehetőségek felvázolása, fejlesztési irányok megfogalmazása.

A június 19-ére tervezett üzletember-találkozóra az iparkamara szervezi a vállalkozókat, az érdeklődők a bmkik@bmkik.hu e-mail-címen kérhetnek információt.