Kötelező kamarai regisztráció

MEGHÍVÓ: Közbeszerzésekről közérthetően - 2018. március 08. (csütörtök) 10.00
2018. február 22., csütörtök
A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ezúton tisztelettel meghívja Önt és munkatársát a Miniszterelnökséggel és a Közbeszerzési Hatósággal rendezendő „KÖZBESZERZÉSEKRŐL KÖZÉRTHETŐEN” című konferenciára.

Időpont:
 • 2018. március 08. (csütörtök) 10.00 - 14.30 (regisztráció 09.30-tól)

Helyszín:
 • Békés Megyei Kormányhivatal földszinti nagyterem
 • Békéscsaba, Derkovits sor 2.

A rendezvény részletes programtervezete a lenti mellékletben található. Részvételi szándékukat a lent mellékelt jelentkezési lap kozbeszerzes@bmkik.hu e-mail címre való visszaküldésével, vagy a http://bmkik.hu/kozbeszerzes/ linken történő regisztrációval jelezzék felénk 2018. március 05. napján 12.00 óráig.

Tisztelettel:

Dr. Orosz Tivadar
elnök
Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara


Melléklet: »
Adatvédelmi előadás – február 22-ig jelentkezzen!
Megjelent: 2018.02.22. | Kategória: Dél-Alföldi régió

Az elektronikusan tárolt és papír alapú személyes adatok kezelése és védelme a vállalati gyakorlatban – Ez lesz a témája a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztató rendezvényének február 26-án 9 órától, az iparkamara székházában (Békéscsaba, Penza ltp. 5.) További információért kattintson.

»


Pályázat épületenergetikai fejlesztésre
Megjelent: 2018.02.21. | Kategória: Magyarország

Megjelent a „Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása - GINOP-4.1.2-18” (link) elnevezésű pályázat.

A felhívás keretében az energiahatékonyságot javító és a megújuló energiafelhasználás növelését együttesen megvalósító projektek támogathatók vissza nem térítendő támogatással: További információért kattintson.

»


HELYSZÍNVÁLTOZÁS
Megjelent: 2018.02.20. | Kategória: Dél-Alföldi régió

!!!!HELYSZÍNVÁLTOZÁS!!!!
Az "Amit az adatvédelmi törvény jogszabály változásairól tudni érdemes" adatvédelmi előadásunk új helyszíne a kamara székháza 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5. II. emeleti előadóterme lesz. Az időpont változatlan.
 
»


Jogi tanácsadás
Megjelent: 2018.02.20. | Kategória: Dél-Alföldi régió

A jogi tanácsadás időpontja megváltozott!!!
2018. február hó 21. (szerda) 12.00-16.00 óráig.

»


IDŐPONTVÁLTOZÁS:Kerekasztal-megbeszélés Ausztrália külügyminiszterének magyarországi látogatása alkalmából
Megjelent: 2018.02.16. | Kategória: Világ

Hivatkozással korábban közzétett felhívásunkra tájékoztatjuk Önöket, hogy Őexc. Julie Bishop ausztrál külügyminiszter asszony programváltozása miatt a kerekasztal-megbeszélés időpontja módosult, a szervezők egy nappal előrébb hozták azt.

AZ ÚJ IDŐPONT: 2018. február 21., szerda, 1600 - 1700

Az új programtervezet itt található, a módosított felhívást pedig lentebb tesszük közzé.

»


Kerekasztal-megbeszélés Ausztrália külügyminiszterének magyarországi látogatása alkalmából
Megjelent: 2018.02.16. | Kategória: EU

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kerekasztal-megbeszélést szervez Őexc. Julie Bishop, Ausztrália külügyminiszterének magyarországi látogatása alkalmából.

További információért kattintson. »


Közösen nyert pályázat – Békés és Bihar megye a környezetvédelemért
Megjelent: 2018.02.13. | Kategória: EU


Partnertalálkozót és sajtótájékoztatót tartott az iparkamara a nagyváradi partnerével egy nemrég elnyert uniós projekt kapcsán. Mintegy 24 millió forintos keretből a vállalkozások szemléletformálása a kitűzött célunk egy olyan pályázatban, amelynek összköltsége több mint 300 millió forintos. Hosszú távú befektetésekről, a természetvédelemről szól.

Az MTI híre alapján a behir.hu tudósítása ITT olvasható.

Háttér információkért kattintson.

»


Az Országos Munkavédelmi Bizottság Állásfoglalása
Megjelent: 2018.02.08. | Kategória: Magyarország

a munkavédelmi szakképesítéssel rendelkező személy foglalkoztatásának kötelezettségéről a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelet 2. sz. melléklet 3. pontja I/e) és II/e) alpontjai vonatkozásában.


A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 79. § (1) bekezdés c) pontja alapján a Munkavédelmi Bizottság az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzésre vonatkozó érdekegyeztető tevékenysége keretében az alábbi állásfoglalást alakította ki.
További információért kattintson.
»


Konferencia az épületek energiahatékonságáról - 2018.02.27.
Megjelent: 2018.02.07. | Kategória: EU

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2018. február 27-én konferenciát szervez „Energiahatékonyság és napenergia-hasznosítás épületekben, Németországban és Magyarországon” címmel.

A Budapesti konferencia első részében német szakemberek számolnak be az épületek energiahatékonyságának aktuális németországi helyzetéről és tendenciáiról. A résztvevők tájékoztatást kapnak a társasházak energetikai felújításáról Kelet-Európában és Németországban, valamint megismerhetik a németországi klímasemleges épület- és városrészprojekteket.

A német nyelvű előadásokhoz a szervezők biztosítanak szinkrontolmácsolást.

A rendezvényen előadást tartó magyar szakemberek az épületek energiahatékonyságának hazai helyzetéről adnak áttekintést és beszámolnak arról, napjainkban mi hátráltatja, illetve mi mozdítja előre az energiahatékonyságnövelő beruházásokat.

Időpont:
 • 2018. február 27., 1000

Helyszín:
 • Német-Magyar Gazdaság Háza
 • 1024 Budapest, Lövőház u. 30.

Azon magyar jelentkezők számára, akik érdeklődnek a német vállalatokkal való együttműködés iránt, 2018. február 28-án és március 1-jén a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara egyéni tárgyalásokat szervez. A megbeszélésekre a magyar tárgyalópartner székhelyén kerül sor. A tárgyalásokra transzfert, valamint igény esetén tolmácsot is biztosítanak a szervezők.

A rendezvényen, valamint a tárgyalásokon való részvétel díjmentes, de előzetes online regisztrációhoz kötött.

További információ és a regisztráció a következő linken keresztül érhető el: Energiahatékonyság és napenergia-hasznosítás épületekben, Németországban és Magyarországon

Jelentkezési határidő:
 • Konferencia: 2018. február 23.
 • Egyéni tárgyalások: 2018. február 15.

»


Kamarai hozzájárulás
Megjelent: 2018.02.06. | Kategória: Dél-Alföldi régió

»


Gazdasági évnyitó
Megjelent: 2018.02.07. | Kategória: Dél-Alföldi régió


Megtartottuk Gazdasági évnyitó rendezvényünket február 2-án. A megye top 100 vállalkozását bemutató kiadványunk kapcsán a partnereink, a NAV és a KSH vezetői tartottak előadást. Dr. Parragh László, az MKIK elnöke, majd Vitályos Eszter államtitkár, végül dr. Viski József helyettes államtitkár tartott előadást. Meghívottaink a megyei kormánymegbízott, Békés megye országgyűlési képviselői, megyei közgyűlés elnöke, városok polgármesterei, társkamarák elnökei, Békés megye TOP 100 vállalkozásának vezetői, Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztségviselői, testületi tagjai voltak.

Néhány tudósítás az eseményről: beol.hu, behir.hu, oroscafe.hu, magyaridok.hu,
Képgalériánkat itt találja: közösségi oldalon , honlapunkon

»


Elfogadták a munkatervet
Megjelent: 2018.02.06. | Kategória: Dél-Alföldi régió


Szakképzési Bizottságunk január 30-án tartotta évnyitó ülését, amelyen a tagok megvitatták és elfogadták az éves munkatervet. Hatos Istvánné bizottsági elnök arról számolt be, hogy feladatokban bővelkedő idény áll előttük, hiszen a szakképzés rendszerében megjelenő újdonságok elemzése, a duális szakképzés résztvevőivel való kapcsolattartás mellett a TOP keretében támogatott békéscsabai foglalkoztatási együttműködési projektek megvalósítását és gyakorlati hasznosulását is figyelemmel kísérik. Emellett az őszi, Budapesten megrendezésre kerülő EuroSkills bajnokság is az érdeklődés középpontjában van, hiszen Békés megyei fiatalok is vannak a versenyzők soraiban. A bizottság tagjai bíznak abban, hogy tevékenységükkel ebben az évben is hozzá tudnak járulni a megye szakképzésének fejlesztéséhez.

További fotókat Facebook-oldalunkon találnak:

https://www.facebook.com/bmkik.bekescsaba/posts/1450949348347470

»


Regisztrált az EKR-ben? Lehet, hogy Önnek is kell
Megjelent: 2018.02.06. | Kategória: EU

A Miniszterelnökség Informatikai és Támogató Főosztályának tájékoztatása szerint az elektronikus közbeszerzés részletes szabályairól szóló 424/2017. (XII. 19.) Korm. rendelet 35. § (6) bekezdése értelmében minden, a Kbt. 5. § (1) bekezdés szerint ajánlatkérőnek minősülő szervezet legkésőbb 2018. március 1-jéig köteles az EKR-ben történő regisztrációját kezdeményezni. A 424/2017 Korm. rendelet 6. § (2) bekezdése rögzíti, hogy az ajánlatkérők regisztrációja a Közbeszerzési Hatóság jóváhagyásához kötött.

A Közbeszerzési Hatóság - a jogszabályban előírtaknak megfelelően - csak akkor hagyja jóvá a regisztrációs kérelmet, ha a szervezet

 1. önálló jogalanyisággal rendelkezik,
 2. a Kbt. szerint önálló ajánlatkérőnek minősül.

A Közbeszerzési Hatóság ellenőrizheti az EKR ajánlatkérői nyilvántartásában az ajánlatkérői jogalap megfelelő kiválasztását, az ajánlatkérőt felszólíthatja ennek javítására, és amennyiben az ajánlatkérő ennek nem tesz eleget, a Közbeszerzési Hatóság elnöke a Közbeszerzési Döntőbizottság eljárását kezdeményezheti.

Fentiek alapján felhívnak minden érintett ajánlatkérőt az EKR-ben történő ajánlatkérői regisztráció mielőbbi kezdeményezésére, tekintettel a regisztrációt követő jóváhagyási folyamatra, hogy legkésőbb 2018. március 1-ig minden ajánlatkérő jóváhagyott regisztrációval rendelkezzen az EKR-ben.

2018. április 15-től – az EKR kötelező bevezetésétől – csak az EKR-ben jóváhagyott regisztrációval rendelkező ajánlatkérők indíthatnak közbeszerzési/koncessziós/Kbt. 117. §-a szerinti eljárást.

A regisztráció az https://ekr.gov.hu oldalon kezdeményezhető.

»


Sikeres konferencia
Megjelent: 2018.02.06. | Kategória: EU


Románia nagykövete is előadója volt magyar-román üzleti konferenciánknak, amelyet január 25-én tartottunk Békéscsabán a Fiume Szállóban. Dr. Marius Lazurca pozitívan értékelte a két ország gazdasági kapcsolatait. Az előadók a gazdasági élet különböző területére vonatkozó információkkal látták el a jelen lévő vállalkozókat, településvezetőket.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar - Román Tagozata a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara volt a szervezője a rendezvénynek, amely külgazdasági évnyitó is volt egyben.

Még több fotót talál Facebook-oldalunkon:

https://www.facebook.com/bmkik.bekescsaba/posts/1445048672270871

Részletekért, médiamegjelenésekért kattintson


»


Ismét kamarai bál! Jöjjön!
Megjelent: 2018.01.24. | Kategória: Dél-Alföldi régió


Második alkalommal szervezzük meg 2018. március 3-án Kamarai Bálunkat. Bízunk benne, hogy a tavalyi évhez hasonlóan ismét egy feledhetetlen eseményt tudunk biztosítani vendégeink számára. Helyszín: Békéscsaba, Phaedra Rendezvényközpont.
A belépődíj kamaránk önkéntes tagjai számára 7.000,- Ft/fő (a kísérő számára is), mindenki másnak 12.000,- Ft/fő. A belépődíjban benne foglaltatik: 3 fogásos meleg vacsora (3 féle menüből lehet választani), élőzene, meglepetés műsor és a jó hangulat hajnalig.
Visszajelzését 2018.02.10-ig várjuk e-mailben: bmkik@bmkik.hu, anna.szabo@bmkik.hu, telefonon: 30/776-0305, vagy személyesen (Békéscsaba, Penza ltp. 5.). A bál részletes meghívóját az előzetes jelentkezések után küldjük a résztvevők számára. »


Széchenyi Kártya - Segít az iparkamara
Megjelent: 2018.01.23. | Kategória: Magyarország

Az elmúlt évben nőtt a hiteligénylések száma a Széchenyi Kártya Program keretében, 19%-kal többen éltek a kedvező kamatozású hitel lehetőségével.

A gazdaság fejlesztésében és élénkítésében betöltött szerepét tekintve nagy jelentőségű a Széchenyi Kártya program, melyben a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a regisztráló szervezet feladatát látja el. A végső bírálatot és a folyósítást a programhoz csatlakozott pénzintézetek végzik.

Tavaly a beadott kérelmek száma (211 db) az előző évhez képest 19%-al nőtt, a telefonos és személyes érdeklődés folyamatosnak mondható – összegez Tóth Zsolt, az iparkamara titkára.

További információért kattintson. »


Munkahelyteremtésről, gyakornoki programról
Megjelent: 2018.01.24. | Kategória: Dél-Alföldi régió

Szakmai konzultációval egybekötött pályázati fórumot tartott az iparkamara a Kormányhivatallal közösen.

A fórum fő témája a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásait támogató, NFA-2017-2-KKV kódjelű pályázat volt.

Köszöntőt mondott Dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója

Pántya Imre, a Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály főosztályvezetője a munkahelyteremtő beruházás támogatásának feltételeiről tartott tájékoztatót. A gyakornoki programról az iparkamara szakképzési osztályának vezetője, Mészárosné Szabó Anna tájékoztatta a szép számú érdeklődőt.

»


Konferencia
Megjelent: 2018.02.06. | Kategória: EU


Békéscsabán Magyar- Román Külgazdasági Konferenciát, ill. azt követően
kétoldalú üzletember találkozót tartunk


A konferencián előadások hangzanak el a magyar- román kétoldalú gazdasági kapcsolatokról, üzleti lehetőségekről, külgazdasági tevékenységekről, határon átnyúló pályázatokról, adózással és cégalapítással kapcsolatos változásokról a Kárpát-medencei és más romániai területeken a magyar vállalkozások kereskedelmi kapcsolatainak kiépítése az export növelése és további gazdasági kooperációk létrehozása érdekében.

Ebben az évben mint a Tagozat évnyitóját, a külgazdasági rendezvényt 2018. január 25-én, délelőtt 10 órai kezdettel Békéscsabán, a Fiume Szállodában tartjuk, melyre tisztelettel meghívjuk.
Meghívó - Invitatie
»


Pályázati fórum
Megjelent: 2018.01.16. | Kategória: Dél-Alföldi régió

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Békés Megyei Kormányhivatal között megkötött együttműködési megállapodás keretében Kamaránk díjmentes, szakmai konzultációval egybekötött „Pályázati fórumot” szervez.

A fórum fő témája a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásait támogató, NFA-2017-2-KKV kódjelű pályázat, melyről a 2018. január 8-i tájékoztató e-mailünkben adtunk információt.

Megnyitóbeszéd: Dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója

Előadások:

 • Tájékoztató a munkahelyteremtő beruházás támogatásának feltételeiről
  Pántya Imre, főosztályvezető, Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály
 • Gyakornoki program
  Mészárosné Szabó Anna, osztályvezető, Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Osztály

Helyszín: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hunyadi téri konferenciaterme (5600 Békéscsaba, Hunyadi tér 2.)

Időpont: 2018. január 22. (hétfő) 1400 óra (regisztráció 1315 -től)

A fórumra jelentkezni a http://bmkik.hu/palyazati-forum/ oldalon lehet,legkésőbb 2018. január 21. 12 óráig.

További részletek, valamint a programtervezet a csatolt meghívóban található.

»


Konferencia
Megjelent: 2018.01.16. | Kategória: Magyarország

A magyar kis- és középvállalkozások versenyképességének erősítése címmel szervez konferenciát a Nemzetgazdasági Minisztérium. A február 5-én, Budapesten tartandó konferencia két, a hazai kis- és középvállalkozások fejlődése szempontjából kulcsfontosságú témára: a finanszírozásra és a humán erőforrásokra fókuszál. Ezekről két panelbeszélgetésre is sor kerül a központi igazgatás és a vállalati szektor magas szintű képviselői részvételével.

Részletekért kattintson.

»