Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Széchenyi Kártya - Segít az iparkamara
2018. január 23., kedd

Az elmúlt évben nőtt a hiteligénylések száma a Széchenyi Kártya Program keretében, 19%-kal többen éltek a kedvező kamatozású hitel lehetőségével.

A gazdaság fejlesztésében és élénkítésében betöltött szerepét tekintve nagy jelentőségű a Széchenyi Kártya program, melyben a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a regisztráló szervezet feladatát látja el. A végső bírálatot és a folyósítást a programhoz csatlakozott pénzintézetek végzik.

Tavaly a beadott kérelmek száma (211 db) az előző évhez képest 19%-al nőtt, a telefonos és személyes érdeklődés folyamatosnak mondható – összegez Tóth Zsolt, az iparkamara titkára.

További információért kattintson.
– Az ügyfelek leginkább hosszabbítási kérelemmel keresik meg irodánkat, bár a 2017-es évben megnőtt az új igénylések száma is. Csakúgy, mint az előző évben, 2017-ben is a folyószámlahitel volt a legnépszerűbb. Az adatlapok kitöltésében nagy segítséget nyújt kollégánk, sok esetben rajta múlik, hogy helyesen kitöltve adják be az ügyfelek az igénylést.
A területen végzett 15 éves munkájáért oklevélben is részesült Tóth Éva munkatársunk, aki szakértelmével segíti az ügyintézést.
A Széchenyi Kártya Program kiterjesztésével a kis- és középvállalkozások kedvezményes, egyben a piacon megszokotthoz képest csökkentett adminisztrációjú finanszírozásának újabb lehetőségei nyíltak meg
A Széchenyi Kártya Program elemei egymásra épülnek és akár egyidejűleg, egyszerre is felhasználhatók. A program bővítésének legfontosabb célja, hogy a vállalkozások különböző finanszírozási problémájuk megoldására a megfelelő konstrukciót vehessék igénybe. A program elemei összevontan akár 100 millió forint hitelösszeget is elérhetnek.
Az igénylés feltételei között továbbra is szerepel a legalább egyéves működés, továbbá, hogy a kezesek adott esetben fedezetként felajánlható ingatlantulajdonnal is rendelkezzenek. A bankok saját hatáskörben dönthetik el, hogy élnek-e a jelzálog bejegyzési jogukkal.

Milyen kérdésekkel jönnek a vállalkozók kamaránkhoz?
Hogyan juthat vállalkozásom hitelhez?
Milyen hitelfelvételi lehetőségek vannak a Széchenyi Kártya programban?
Megfelel-e a vállalkozásom a feltételeknek, hogy az adott hitelhez hozzájussak?
Milyen dokumentáció szükséges az adott hitelhez?

És miben tudunk segíteni?
Megkeressük a vállalkozásnak megfelelő hitelkonstrukciót.
Segítünk összeállítani és ellenőrizzük a szükséges dokumentációt a hitelfelvételhez.
Befogadjuk a hitelkérelmet és továbbítjuk az ügyfél által megjelölt bankfiókba. (Egyes bankok nem is fogadnak be közvetlenül az ügyfelektől hitelkérelmet.)

Aki hiteligénylésben gondolkodik, előzetesen tájékozódhat a kavosz.hu oldalon.