Elkezdődött a szakmák versenye
2018. január 9., kedd

Békés megyében ismét nagy érdeklődés mellett indult a szakképzési területen tanuló diákok országos tanulmányi versenyeinek területi elődöntője, amelyet az iparkamarák szerveznek. A most végzős szakmunkás tanulók közül 500-nál is többen vágtak bele a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny területi elődöntőibe. Ennek első napján, január 8-án megyénkben az asztalosok és a faipari technikusok versenyeztek.

A hónap végéig Békés megyében 522-en mérik össze tudásukat 28 szakképesítésben. Békéscsabán a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál 17 asztalos diák és 1 faipari technikus indította az írásbelik sorát. A megyei iparkamara munkatársai felügyelik a megmérettetést, részt vesznek a verseny lebonyolításában.
További információért kattintson.

A verseny négy helyszínen zajlik, éppen a magas résztvevői létszám miatt: a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Penza lakótelep 5. szám alatti székházában, a Hunyadi téri konferencia központjában, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Pásztor utcai épületében, valamint egy önkéntes kamarai tag által felajánlott épületben.

– A versenyzők számára a tét nem kicsi – mondja Mészárosné Szabó Anna, a kamara szakképzési osztályvezetője. – Az országos döntő immár évek óta a „szakmák ünnepe”, a Szakmasztár Fesztivál, amit április végén rendeznek, Budapesten. A legjobbaknak rendkívüli lehetőségeket hoz ez az év, hiszen megnyílik az út a szakmák Európa-bajnokságára is, amelyet szeptemberben Magyarország szervez (http://skillshungary.hu/). A verseny jelentősége abban is áll, hogy aki a megadott eredményt eléri, mentesül a szakmai vizsga alól.

Ugyanakkor a szakmatanulás népszerűsítésének egyik országos fóruma ez, amely lehetőséget ad a fejlődésre, sikerekre, elismerésre, és annak megélésére, amit a szlogen így összegez: „A jó szakma felér egy diplomával”.



» ABLAK BEZÁRÁSA «