Mesteravató 2017
2017. november 16., csütörtök


Mintegy 90 új mester tette le a fogadalmat november 15-én a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett ünnepélyes mesteravatón Békéscsabán, a Phaedra Rendezvényközpontban.

A több mint 200 fő részvételével zajló eseményen köszöntőt mondott dr. Rákóczi Attila, a Kormányhivatal főigazgatója, Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. Beszédében dr. Orosz Tivadar, az iparkamara elnöke elismeréssel szólt a mesterek teljesítményéről, akik a munka és család mellett, több éves szakmai tapasztalattal vállalták, hogy újra iskolapadba ülnek, a mesterlevél megszerzéséért. Emlékeztetett arra, hogy a gazdaság jelenlegi egyik legnagyobb problémája a munkaerőhiány, ami szorosan összefügg a mesterképzéssel is, hiszen sokan azért vágnak bele, hogy tanulót fogadhassanak és taníthassanak.

Az est során musical-összeállítással közreműködött Gubik Petra és Szomor György.

A részletekért kattintson!

További fotók az alábbi linken láthatók: https://www.facebook.com/bmkik.bekescsaba/posts/1380958648679874

Ilyen még nem volt!

A mesteravatón a legújabb mesterek egy-egy példányt kaptak abból a kiadványból, amelyet az iparkamara készített. A MESTERLEVÉL 2017 című könyv tartalmazza mindazok névsorát, akik november 15-ig mestervizsgát tettek a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál, 15 szakmában 116-an.

A fotókkal illusztrált kiadványban továbbá hatvanegy mesterrel és gyakorlati oktatóikkal készült interjú olvasható, azok közül, akik a kamara által szervezett tanfolyamokon részt vettek.

A kiadvány létrejöttéhez Békés megyei települések és vállalkozók járultak hozzá. Gyémánt fokozatú támogató Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, kiemelt támogató a Békés Megyei Önkormányzat és a békéscsabai Rajki Cukrászda. Arany fokozatú támogató: Csorvás és Sarkad városok önkormányzata, ezüst fokozatú: Szarvas Város Önkormányzata és a Layer Kft., bronz fokozatú támogatók: Gyomaendrőd, Mezőhegyes, Nagyszénás, Orosháza, Újkígyós és Vésztő települési önkormányzatai.» ABLAK BEZÁRÁSA «