Főkonzuli látogatás
2017. szeptember 22., péntek

Az iparkamara vendége volt a szlovák főkonzul, Igor Furdik. Kamaránk részéről dr. Orosz Tivadar elnök, Vozár Márton alelnök, Tóth Zsolt titkár és Szikszai Csaba külkapcsolatokért felelős osztályvezető fogadta Békéscsabán, a Penza ltp-i székházunkban.

Hivatalba lépése óta először tett hivatalos látogatást a szlovák diplomata a kamaránál, tájékozódott a magyarországi kamarai rendszerről, és a kamara feladatellátásáról. Téma volt a hazai szakképzésben való kamarai szerepvállalás is.
További információért kattintson.
Mint ismert, a két ország gazdasági kapcsolatainak segítésében az elmúlt években is együttműködés volt a gazdasági kamarák között. Alapul szolgált a megye településeinek kiterjedt és jól működő testvértelepülési hálózata. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Szlovák Tagozata szintén erős alapot nyújt a szlovák gazdasági kapcsolatok erősítéséhez.

Tudomásunk van róla, hogy a két ország minisztériumai között folyamatos az információcsere a KKV-k együttműködésének fejlesztése érdekében, és kezdeményezés történt egy KKV-munkacsoport létrehozására.

A 8 szlovákiai regionális kamara közül a pozsonyi, a kassai és a zsolnai kamarákkal az évek során folyamatos együttműködés valósult meg, deklaráltan szándékunkban állt kibővíteni ezeket a kapcsolatokat.

Az autóipar területén az együttműködésben Békés megyei vállalkozások is érintettek. További területek a turizmus és a szakképzés.


» ABLAK BEZÁRÁSA «