Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Országos újdonság: diáknaptárral a szakmák irányába
2017. szeptember 11., hétfő

Az iparkamara pályaorientációs tevékenysége keretében több formában is megszólítja a pályaválasztás előtt állókat. A szakmák tanulására ösztönző, azzal kapcsolatos információkat tartalmazó DIÁKNAPTÁRral ajándékozunk meg kétezer Békés megyei, 8. osztályos tanulót.

Szeptember 8-án békéscsabai Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában a sajtó jelenlétében adta át az első kiadványokat Mészárosné Szabó Anna, az iparkamara szakképzési osztályvezetője.

A kiadvány a Nemzetgazdasági Minisztérium erre a célra felhasználható pályázata keretében valósult meg, ám az előírt példányszámot megötszörözte az a felajánlás, amelyet a békéscsabai Progresszív Nyomda Kft. állított a szakképzés szolgálatába. Ezúton is köszönjük a támogatást, és a partnerséget, amellyel a szakképzés ügyét szolgálják.

A megye 34 településére jut a diáknaptárból, így az általános iskolai tanulmányaik végén tartó Békés megyei diákok mintegy kétharmada veheti kézbe azt. A klasszikus diáknaptár a szakmák tanulásához kapcsolódó speciális információkkal egészül ki.

Elosztásnál arra figyeltünk, hogy az érintett diákok ugyanolyan eséllyel jussanak a kiadványhoz. A diáknaptárak fele jut a nagyobb városokba, a fele a kisebb településekre, szeptember 15-ig az iparkamara dolgozói viszik el az intézményekbe (sok esetben a szakképzésben parrtner vállalkozások látogatásával összehangolva). Elsősorban azokat az iskolákat kerestük meg, amelyekkel egyéb területeken is kérik a kamara segítségét a pályaválasztásban. A kamara továbbra is szervezi az üzemlátogatásokat, osztályfőnöki órákat, szülői értekezleteket az egész megye területén. Gőzerővel készülünk a novemberi Pályaválasztási Vásárárra, amelyet Békéscsabán a Csaba Parkban rendeznek meg.