Békés megye az Agromalim kiállításon
2017. szeptember 8., péntek
A régió legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és csomagolástechnikai kiállításán Békés megyei cégek is jelen vannak, az iparkamara szervezésében pedig egy kisebb csoport, vállalkozó látogatóként vett részt. Az iparkamara elnöke a román társszervezet elnökével folytatott szűk körben megbeszélést további együttműködési lehetőségekről.

Szeptember 7-e és 10-e között szervezik meg, immár 28. alkalommal a szakkiállítást, amelyen önálló standdal jelenik meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Román Tagozata is. A megnyitón többen a román gazdaság barométerének is nevezték a rendezvényt, amely az előrelépés motorja is lehet a mezőgazdaság területén.

Az eseményen a mintegy 25 magyarországi kiállító között 2 Békés megyeit találtunk, aki a békéscsabai Körös Trade Kft. szervezésében jutott el a romániai szomszédos megyébe. A békési OPTIGÉP immár 9. éve vesz részt, és nagyon hasznosnak tartják a kiállításon való jelenlétet. Nemcsak a helyszínen való eladás miatt, hanem az itt létrejövő kapcsolatok biztosítanak vevőket a mezőgazdasági gépgyártó cégnek. A KONDCOOP első alkalommal állított ki, abban a reményben, hogy az általuk forgalmazott orosz gépeknek újabb piacokat tudnak szerezni.

Az Agromalim keretében a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szűk körben tárgyalt a román kereskedelmi és iparkamara elnökével, Mihai Darabannal, aki egyben a konstancai kamara elnöke is. A megbeszélésen dr. Orosz Tivadar ismertette a hazai rendszer sajátosságait, szó esett több gazdasági témáról, valamint arról, miben tudnak együttműködni a két ország kamarái.


» ABLAK BEZÁRÁSA «