HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Magyar kézműves remekek a Megyenapon
2017. szeptember 8., péntek

Békés megye kiváló kézművesei az iparkamara standján is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra szeptember 2-án, a Megyenapon. Békéscsaba főterén az érdeklődők egész nap megcsodálhatják a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által díjazott termékeket, amelyek a Magyar Kézműves Remek címet viselik. Ezt a címet a mesterek, készítők feltüntethetik a terméken, jelezve annak magas színvonalát.

A 15 évvel ezelőtt létrehozott címre mindig nagy létszámban jelentkeznek a Békés megyeiek, eddig 13 kézműves nyerte el a címet, 23 termékkel. Tavaly elnöki aranyérem kitüntetésben is részesültek ketten, akik már több mint ötszörös remekek: a Berényi Textil Kft., vmint Kocsor Imréné kosárfonó, népi iparművész, a népművészet mestere.

További információért kattintson.
Békés megyéből idén 14 alkotó 15 pályamunkával jelentkezett, ezzel ismét éllovasok vagyunk (az egész országból 75-en neveztek). Az előzsűrizés után 13-an maradtak versenyben a cím megszerzéséért, ünnepélyes eredményhirdetés szeptember 22-én lesz.

Békés megyei Kézműves Remek díjasok: Asztalosné Szilágyi Julianna és Dupsi József száraztészta-készítő, Balogh Gáborné textilműves, Debreczeni János takács, népi iparművész, a népművészet mestere, Debreczeni Jánosné viseletkészítő (Berényi Textil Kft.), dr. Illés Károlyné kézi hímző, Kádár Manni és Nagyné Szatmári Katalin mézeskalács-készítők, Kocsor Imréné kosárfonó, népi iparművész, a népművészet mestere, Kovács István húsfeldolgozó, Lukács Eszter Mária hímző, Molnár Anikó porcelánfestő, fazekas, Tóth Imréné népiékszer-készítő, hímző.