Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Figyelemfelhívás - Energetikai szakreferens
2017. június 16., péntek
Hivatkozva a januárban küldött tájékoztató email-ünkre, valamint a honlapunkon 2017. január 13-án közzétett tájékoztatásra, ismételten felhívjuk a szíves figyelmüket az energetikai szakreferens igénybevételét előíró kormányrendeletre.

Az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény jelenleg hatályos átmeneti rendelkezése alapján - 48 § (7) bekezdés - az illetékes hivatal 2017. június 30-ig nem szab ki bírságot az energetikai szakreferens igénybevételéről szóló bejelentés elmulasztása miatt.

További részletek
A 122/2015. (V. 26.) Korm. rendelet az energiahatékonyságról szóló törvény végrehajtásáról 2016. december 21-től úgy módosult, hogy energetikai szakreferens igénybevételére kötelezi azokat a gazdálkodó szervezeteket, amelyeknek a tárgyévet megelőző 3 évben az éves energia felhasználási átlaga meghaladja a 400 000 kWh villamos energiát, vagy a 100 000 m3 földgázt, vagy a 3 400 GJ hőmennyiséget.

A témával kapcsolatban számos információ található az illetékes hivatal által kiadott „Gyakran Ismételt Kérdések” dokumentumban: link

A fent hivatkozott kormányrendelet alapján energetikai szakreferens igénybevételére kötelezett gazdálkodó szervezetek az igénybevételt követő 30 napon belül kötelesek erről bejelentést tenni a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál.

Bővebb információ a Hivatal honlapján érhető el: http://www.mekh.hu/a-mekh-nel-kell-bejelenteni-az-energetikai-szakreferenseket