Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Párbeszéd a gazdaságfejlesztésért
2017. május 30., kedd
A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaságfejlesztési Munkabizottságának meghívására a Vantara Gyula, Békés megye 1. választókerületének képviselője, is részt vett a bizottság május 26-i ülésén.
További részletek
A vendég, mint Békés megye fejlesztésének miniszteri biztosa elmúlt évek gazdaság-, és társadalompolitikai változásainak bemutatása mellett ismertette az Európai Uniós forrásból származó gazdaságfejlesztési támogatások megyei helyzetét és az ezekből megvalósuló beruházások jelenlegi állapotát. Véleménye szerint a látványberuházások megszűnése után a gazdaság támogatását célzó infrastrukturális beruházásokra (pl: út-, és vasútépítésekre) is új ötletekkel és módszerekkel kell készülni. Az egyes gazdaságfejlesztési prioritásokhoz kapcsolódva előadásában kitért megyét érintő kiemelt kormányzati programokra és fejlesztésekre, továbbá ezek jelenlegi állapotára.

Szabó Géza a Gazdaságfejlesztési Munkabizottság elnöke hozzászólásában kiemelte a BMKIK azon szándékát, hogy stratégiai párbeszéd keretében vegyen részt a megyei szintű területfejlesztéssel kapcsolatos döntéshozatalban a gazdasági prioritások végleges koncepciókban való megjelenése érdekében.

Ezt követően Szikszai Csaba, a BMKIK Külgazdasági és EU-integrációs Osztályának vezetője tartott előadást az általa vezetett osztály nemzetközi feladatairól és menedzselt projektjeiről. A kamara nemzetközi relációt érintő rendszeres programjai mellett beszélt az iparkamaránál regisztrált vállalkozások, valamint az önkéntes kamarai tagok által elérhető szolgáltatásokról (kiállításokon való részvétel, információs napok, partnerközvetítés, tematikus tanácsadások, stb.), a BMKIK kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszeréről. A honlapon, valamint a kamarai hírlevelekben folyamatosan közzétett, a vállalkozásoknak szóló információk mellett kitért a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar - Román Tagozatának szolgáltatásaira, és romániai kapcsolatrendszerére, amely BMKIK gesztorsága alatt működik, békéscsabai székhellyel.