A szakképzés jövőjéért
2017. május 30., kedd


Mintegy száz résztvevővel tartott szakképzési konferenciát a BMKIK által működtetett és koordinált megyei fejlesztési és képzési bizottság (MFKB), Békéscsaba önkormányzatával közös szervezésben. A képző intézmények, általános iskolák és a szakképzésben részt vállaló vállalkozások is szép számban képviseltették magukat. A Karrier szakmai bizonyítvánnyal című rendezvényen a kiváló gyakorlati képzőhelyeket is elismerték.
További részletek.
A pályaorientáció fontosságára hívták fel a figyelmet az előadók, és az átalakuló szakképzési rendszerről is tájékoztatták a jelenlévőket. Számos aktuális, és a jövő munkaerő-piaci helyzetére kihatással lévő tényezőt vizsgáltak a megszólalók a szakképzés jelenlegi helyzetéről és lehetséges irányairól szólva.
Kamaránk elnöke, dr. Orosz Tivadar a gyakorlatorientált képzés és a versenyképes fizetések fontosságát hangsúlyozta. Kiss Tibor alpolgármester azon törekvéseket emelte ki, amelyeket Békéscsaba is tesz a szakképzés jövőjéért.

Elhangzó előadások:
A szakképzési konferencián belül adták át a Kiváló Gyakorlati Képzőhely 2016 elismeréseket. Elsőként Uhrin Zsolt vette át az oklevelet, a Jeszenszki Gázszerelő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nevében. Majd Nyíriné Bordás Ágnes, a Fiume Vendéglátó és Kereskedelmi Zrt. igazgatója, Tarkovács Zoltán járműfényező mester kapta meg az elismerést. Díjat kapott Lengyelné Magyar Tünde, a Felina Hungária Kft. képviseletében, Gazsó Jánosné, a Gazsó és Nikó Kft. ügyvezetője és Havasi Csaba a Linamar Hungary Zrt. vezérigazgatója.


» ABLAK BEZÁRÁSA «