Elismerések a küldöttgyűlésen
2017. május 19., péntek

Éves küldöttgyűlését tartotta a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BMKIK) május 17-én a kormányhivatal épületében. A gazdasági önkormányzat legfőbb döntéshozó szervezete számos napirendi pontot tárgyalt. Korábban az elnökség döntött a kamarai díjak odaítéléséről, amelyeket több kategóriában, ünnepélyes keretek között adtak át a szerdai eseményen.

A küldöttek elfogadták a kamara etikai bizottságának és ellenőrző bizottságának 2016-os évi tevékenységéről szóló tájékoztatóját, továbbá a BMKIK 2016. évi tevékenységéről, gazdálkodásáról és beszámolójáról szóló előterjesztést is. Az elnökség tárgyalta a 2017. évi programtervét és költségvetés-tervezetét, amelyet szintén jóváhagytak.
A tavalyi év értékelése mellett díjazták a kiemelkedő teljesítményt felmutató térségi cégeket és szakembereket. Eszerint az év Békés megyei kamarai vállalkozója díjat idén Kása István Zoltán kapta meg. Az év Békés megyei ipari vállalkozása a KAZÉP Kazánjavító és Szerelő Kft. lett. Az év Békés megyei kereskedője, szolgáltatója a békéscsabai Bora-Ital Kiskereskedelmi Kft., az év Békés megyei kézműves vállalkozója Palkóné Zámbó Edit. A Dr. Gyalog Sándor Emlékdíjat Hódsági Tamásnak ítélték.
A részletekért kattintson

Az Év Békés Megyei Kamarai Vállalkozója 2016
KÁSA ISTVÁN ZOLTÁN

Kása István Zoltán a Marzek Kner Packaging Kft. ügyvezető igazgatója. Medgyesegyházán született, a Budapesti Műszaki Egyetemen pénzügy szakos közgazdász végzettséget szerzett, okleveles könyvvizsgáló, felsőfokú gazdasági szaknyelvi vizsgát tett német és angol nyelvből. Nős, 2 gyermek édesapja. 1997 óta dolgozik vezetői pozícióban a Knernél, közben 2 évig a Dürer nyomda kereskedelmi igazgatója is volt. 2005 óta a Marzek Kner Packaging Kft. ügyvezető igazgatója. Nevéhez köthető a Kner Nyomda feltámasztása és újbóli bevezetése az exportpiacokra, valamint egy olyan oktatási reform bevezetése, melynek célja a nyomdász szakma népszerűsítése. A Marzek Kner Packaging Kft. Békéscsaba legnagyobb nyomdaipari foglalkoztatója, 320 fős létszámmal. A Marzek Csoport második gyártóüzeme, az M-FlexiLog Kft építése is befejeződött Békéscsabán, a hónap elején elindult a gyártás is. A közeljövő fontos célja, hogy kiépítsék az ország legnagyobb nyomdaipari oktatócentrumát. A tanműhely kialakítására a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szentgyörgyi Albert Szakközépiskolája 1,4 milliárd forintos támogatást nyert, a Modern Városok Program keretében.

Az Év Békés Megyei Ipari Vállalkozása 2016
KAZÉP KAZÁNJAVÍTÓ ÉS SZERELŐ KFT.

A Gelegonya László által vezetett KAZÉP Kazánjavító és Szerelő Kft. A társaság 1992-ben alakult. Tevékenysége: nyomástartó berendezések és ipari gőzkazánok telepítése, karbantartása. Elődje az Orosházi Kazánjavító Szövetkezet, amely 1951-ben alakult, kisiparosok összefogásával.
A kisvállalkozás folyamatos fejlődésen ment keresztül: árbevétele az elmúlt négy évben több mint háromszorosára nőtt, üzemi eredménye a nyolcszorosára. Az ország jelentős részén végeztek munkákat olyan ipari létesítményeknél, ahol a technológiához középnyomású gőzszolgáltatás volt szükséges.
Érdekesség, hogy az Országház távfűtését biztosító kazánházban az általuk gyártott és beszerelt gőzkazánok üzemelnek a mai napig is.
A szép eredmények elérésében döntő szerep hárult Gelegonya Lászlóra, aki kamaránk aktív tagja évtizedek óta. Maga is ott kezdte a szakmát, pályakezdőként, mára a kft. 95%-os tulajdonosa.

Az Év Békés Megyei Kereskedője, Szolgáltatója 2016
BORA ITAL-KISKERESKEDELMI KFT.

A Bora Kft-ét 1993-ban alapította Bora Imre, aki jelenleg is a cégcsoport tulajdonosa és ügyvezető igazgatója. Egyszemélyes saját tulajdonban lévő hazai cégként működik békéscsabai központtal, jelenleg Békés megye teljes területén, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megye jelentős részén van jelen szolgáltatásaival.
A Bora Ital-Kiskereskedelmi Kft kezdetben 17 C+C italdiszkonttal kezdte meg a működését, de a kitartó munka és a megnövekvő fogyasztói igények eredményeképpen mára 24 üzlettel működik és a régió legnagyobb ital-kiskereskedelmi láncává nőtte ki magát. A Kft. forgalma is évről évre növekszik, míg 2007-ben 1,46 milliárd forint volt, 2016 év végére 1,85 milliárd forint. 2001 óta rendezvényszervezésben is jeleskednek (Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé és a Gyulai Pálinka Fesztivál).

Az Év Békés Megyei Kézműves Vállalkozója 2016
PALKÓNÉ ZÁMBÓ EDIT

Palkóné Zámbó Edit fodrász végzettségét 1984-ben Békéscsabán a Kós Károly szakiskolában szerezte. Tanuló évei alatt országos versenyeken vett részt, 1986-ban magyar bajnoki címet szerzett női divatvágás, alkalmi konty kategóriában. 1990-ben saját vállalkozást indított, 2007 óta kozmetikai szolgáltatással bővült szalonjában várja vendégeit.
A kezdetek óta foglalkozik tanulóképzéssel, később a felnőttképzésbe is bekapcsolódott. Mestervizsgát tett, pedagógus diplomát, majd közoktatásvezetői oklevelet szerzett, szakmai továbbképzéseken vett részt. Az utóbbi években megszerezte a kozmetikus, valamint a kéz- és lábápolói képesítést is. A Kós Károly iskola és a Csaba Center fodrász-kozmetikus versenyének szervezésében immár 20 éve folyamatosan vesz részt. Felkészítőként szép eredményekkel szerepel országos versenyeken, tanulója az idei SzakmaSztár Fesztiválon is első helyen végzett.

A Dr. Gyalog Sándor Emlékdíj 2016
HÓDSÁGI TAMÁS

Hódsági Tamást választotta meg első elnökének a köztestületi Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alakuló küldöttgyűlése 1994-ben. Nevéhez fűződik a rendszerváltást követően létrejött új kamarai törvény alapján a köztestületi megyei kamarai rendszer működésének megszervezése. 1999-től az önkéntes tagságú kamarai rendszer létrejöttekor a küldöttek ismét bizalmat szavaztak neki, mint elnök. Személyéhez köthető a kamarai szolgáltatási rendszer megerősítése, új szolgáltatások bevezetésének kezdeményezése. Megbízatásának lejártáig aktív tagja volt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Elnökségének, különböző kollégiumainak, képviselte az országos kamarát a Közbeszerzések Tanácsában.
Emellett a Békés Megyei Iparszövetség alelnöke, a Békés Megyei Területfejlesztési Tanács alelnöke, a Dél-Alföldi Regionális Képzési Tanács tagja, Szarvas Város Önkormányzat Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság tagja. Három évtizeden keresztül a Szarvasi Vas- Fémipari Szövetkezet meghatározó vezetője volt.
Családi vállalkozásuk, a HÓDLAND Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. keretein belül közbeszerzé¬si, gazdasági és piackutatási tanácsadással foglalkozott, 2005-től ipari mosodát és Ruhatisztító Szalont létesített és működtet.


» ABLAK BEZÁRÁSA «