HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Szakmájukban sztárok
2017. május 2., kedd
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tizedik alkalommal rendezte meg a Szakma Sztár Fesztivált április 24-26. között Budapesten, a Hungexpo területén. A fesztivál keretében a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára 41 szakmában tartották meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntőjét.
A versenyek selejtezőjét a megyei kamarák szervezték. Békés megyében mintegy 400 indulóból 14-en jutottak a döntőbe, közülük 6-an dobogóra is állhattak az ünnepélyes eredményhirdetéskor. Mindannyian a Békéscsabai Szakképzési Centrum tanulói.
Ugyanitt került sor a IV. SkillsHungary Nemzeti Döntőre, a nemzetközi szakmai versenyek – EuroSkills és WorldSkills – hazai válogatóinak döntőjére. A SkillsHungary nemzeti döntőjén mechatronikában első helyen végzett csapatban a békési Takács Zoltán, aki a BME hallgatója (korábban a békéscsabai gépészeti és számítástechnikai szakközépiskolában tanult). Társával együtt ő utazhat Abu Dhabiba, a világbajnokságra.
A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gratulál a szép eredményhez a felkészítőknek és a versenyzőknek.


Békés megyei dobogósaink (balról jobbra): Hegedűs Péter magasépítő technikus (2. hely), Szűcs Sándor erősáramú elektrotechnikus (3. hely), Kálmán Zsolt villanyszerelő (3. hely), Kovács Alexandra fodrász (1. hely), Hegedűs Nándor épületgépész technikus (1. hely), Gulyás Márkó eladó (2. hely).
Kapcsolódó állományok: