Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Megújítjuk az együttműködést
2017. április 21., péntek
Munkacsoport alakul annak előkészítésére, hogy megújítsa együttműködési megállapodását a megyei kormányhivatal és a kereskedelmi és iparkamara.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi ülésének vendége volt dr. Takács Árpád, a kormányhivatal nemrégen kinevezett főigazgatója. Az ülésen elhangzott: a májusi küldöttgyűlésen ünnepélyes keretek között írják alá a megújított együttműködési megállapodást, amelynek ma érvényes változata 2011-ben lépett életbe.

A megállapodás keretül szolgál majd a közös munkához, amely mellé konkrét cselekvési tervet is összeállítanak. Mint dr. Takács Árpád fogalmazott, az együttműködés szükségessége nem kétséges, hiszen nagyon sok ponton közös (hatósági) feladatok ellátásában kell a gazdasági élet szereplőinek rendelkezésére állni a két szervezetnek. Azt is elmondta, hogy a következő években várhatóan jelentős változások lesznek a jogszabályi háttérben, amelyre szintén hatékonyabb a közös felkészülés. Közös cél pedig az, hogy ezzel a felkészültséggel a gazdálkodó szervezetek működéséhez feltételeit segíteni tudják.

Az ülésen a BMKIK elnöke, dr. Orosz Tivadar is hangsúlyozta, a kamara is célul tűzte ki szolgáltató jellegének erősítését, amihez örömmel veszi a kormányhivatal partnerségét.