Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Fuvarozók figyelmébe
2017. április 20., csütörtök
Határon átnyúló fuvarozási szolgáltatás könnyítését jelenthetik az osztrák minimálbér-szabályozással kapcsolatos tervezett változások.

Részletekért kattintson!
A Bécsi Magyar Nagykövetség vezető külgazdasági attaséjától kapott tájékoztatás értelmében az osztrák Szövetségi Munkaügyi, Szociális és Fogyasztóvédelmi Minisztérium legújabb tájékoztatása szerint az osztrák szövetségi kormányban döntés született a Bér- és szociális dömping elleni törvény 2017. januártól hatályos változatának módosításáról a fuvarozó ágazat vonatkozásában.

A kormány a törvénymódosítási javaslatot benyújtotta a parlamentnek, a módosítás tervezett hatálybalépése 2017. június 1-je. A módosítás az áru- és személyszállítási ágazatban jelentős könnyítéseket jelentene a külföldi vállalkozások bejelentési és dokumentációs kötelezettségei tekintetében.

A törvénymódosítási tervezet célja elsősorban a határon átnyúló szolgáltatásnyújtás keretében munkavállalókat Ausztriába kiküldő külföldi fuvarozó vállalkozásokra vonatkozó adminisztratív előírások egyszerűsítése.

A szabályokat és a tájékoztatót megtalálják magyar nyelven a nagykövetség honlapján: https://becs.mfa.gov.hu/page/aru-es-szemelyszallito-vallalkozok-figyelmebe

és az Entsendeplattform oldalon: http://www.entsendeplattform.at/cms/Z04/Z04_15.999_15/lsd-bg-aktualis-informaciok-a-szallitasi-agazat-szamara

Mellékelve olvasható a törvénytervezet és az ahhoz tartozó magyarázat.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a fenti módosítások egyelőre csak tervek, így jelenleg a hatályos törvény rendelkezései és a korábban megküldött, a fuvarozókra vonatkozó minisztériumi tájékoztató anyag alapján kell eljárni.