Jelentős változások – sokan nem tudják
2017. március 30., csütörtök
A fatermékek, tüzelőanyagok kereskedelmének jogi szabályozása jelentős változásokon ment keresztül a 2016-2017-es időszakban. A vállalkozások ismerete hiányos a témában.
Kattintson a részletekért!
A vállalkozásoktól az országos kamarához érkezett megkeresések és visszajelzések arról szólnak, hogy a területen működő vállalkozások sok esetben nincsenek tisztában ezeknek a jogszabályi változásoknak a tényével, valamint azzal, hogy ez komoly kötelezettségeket jelent számukra, mely kötelezettségek elmulasztása esetén büntetésre számíthatnak.

Felvettük a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal, akik megerősítettek minket abban, hogy valóban hiányos a vállalkozások ismerete az említett kérdésben.

Fontos tudni, hogy faterméket, tüzelőanyagot csak speciális, külön erre a célra készített szállítólevéllel lehet szállítani, mellyel kapcsolatos teendőkről, kötelezettségekről a NÉBIH-Erdészeti Igazgatósága (eutr@nebih.gov.hu) ad tájékoztatást a vállalkozások számára.

Ezen felül minden forgalmazónak és gyártónak rendelkeznie kell Teljesítménynyilatkozattal.

A teljesítménynyilatkozathoz kapcsolódóan el kell végezni a Típus Vizsgálatot és el kell készíteni vagy készíttetni az Üzemi Gyártás Ellenőrzési Rendszert, majd beszerezni az Állandósági Tanúsítványt.

A fent említett dokumentumokkal kapcsolatos minden információt a Fogyasztóvédelemtől (levelek@fogyasztovedelem.hu) szükséges beszereznie a vállalkozónak.


» ABLAK BEZÁRÁSA «