HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Változás! - Építőipari kivitelezők figyelmébe
2017. február 20., hétfő

Változás!


Építőipari kivitelezők figyelmébe
A kivitelezőnek felelősségbiztosítással kell rendelkeznie, ha a kivitelezési szerződés alapján végzett építőipari kivitelezési tevékenység elektronikus építési főnaplójának megnyitására 2017. február 16-át követően kerül sor.

2017. január 1-től hatályos a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló 155/2016 (VI.13.) Kormányrendelet és annak 353/2016 (XI. 18.) Kormányrendelettel történő módosítása.
A Kormányrendelet a legfeljebb 300 négyzetméter összes hasznos alapterületű új lakóépület építése és meglévő lakóépület max.300 négyzetméterre bővítése esetén az építtetővel közvetlen szerződéses kapcsolatban álló fővállalkozó kivitelező és alvállalkozói által az építőipari kivitelezési tevékenységgel érintett lakóépület hibás építési tevékenységével okozott, és a fővállalkozó kivitelező általa bármely jogviszonyban foglalkoztatott felelős műszaki vezető által a művezetési tevékenység körében okozott kár megtérítésére kivitelezői felelősségbiztosítás megkötését kötelezően írja elő!

A kivitelezőnek
  • rendelkeznie kell a felelősségbiztosítással legkésőbb a munkaterület átadásakor,
  • nyilatkoznia kell a kivitelezési elektronikus építési főnaplóba a felelősségbiztosítása kötvényszámáról, a biztosító nevéről,
  • fel kell tölteni az építési naplóba a biztosító által kiadott fedezetigazolást arról, hogy a bejelentéssel érintett kivitelezési tevékenységhez kapcsolódó felelősségbiztosítás és a biztosítási fedezet fennáll, (a fedezetigazolást a biztosító a biztosítási díj beérkezését követően állítja ki).

További információk itt tölhetők le!
Kapcsolódó állományok: