» Hírek
Mesterképzés
Gyakorlati oktatók mesterré válását támogatja a kereskedelmi és iparkamara
2017. január 31., kedd
Az elmúlt két évben komoly támogatást tudott nyújtani a kereskedelmi és iparkamara a gyakorlati oktatást végző szakemberek első mesterré válásának elősegítésében. Nagy létszámban vették igénybe a gazdálkodó szervezetek a kamarai támogatást, aminek a következtében összesen 239 fő szerezte meg saját szakmájában a mester címet. 2017-ben hasonlóan az elmúlt évekhez ismét lehetőség nyílik a támogatott mesterképzésen való részvétel megpályázására az alábbiak figyelembevételével.
A teljes tartalom megtekintéséhez kérjük lépjen be!
  • A támogatás célja az iskolai rendszerű képzés keretében külső képzőhelyen gyakorlati oktatást végző szakemberek első mesterré válásának elősegítése, valamint ennek érdekében a mesterképzésük és mestervizsgáztatásuk teljes körű lebonyolítása.
  • A mesterképzés és vizsgáztatás teljes körű, ha a mesterképzésen és mestervizsgán résztvevő a mesterképzési programban foglalt mestervizsgára felkészítő tanfolyamon a meghatározott óraszámmal részt vesz, valamint a mestervizsgát megszerzi.
  • A mesterképzésbe, illetve mestervizsgáztatásba bevonhatók köre: együttműködési megállapodás és/vagy tanulószerződés keretében az iskolai rendszerű szakképzésben gyakorlati képzés szervezőjeként, illetve folytatójaként részt vevő gazdálkodó szervezetek, az ISZIIR-ben nyilvántartott gyakorlati oktatók, akik vállalják, hogy a mesterképzés és a mestervizsga költségeit a vizsgaszervezőnek előre meghatározott önrész befizetésével egészítik ki (ez a teljes mesterképzési és mestervizsgáztatási költség 20 %-a).
  • Azon leendő gyakorlati oktatók is bevonhatók a mesterképzésbe és vizsgáztatásba, akik saját jogon vagy munkáltatójuk által nyilatkoznak arról, hogy gyakorlati oktatói tevékenységüket a mestervizsga letételét követően haladéktalanul megkezdik. A támogatás odaítélését megelőzően a jelöltnek, illetve munkáltatójának erre vonatkozóan kötelezettségvállalási nyilatkozatot kell aláírniuk.


A mesterszakmák köre a rendeletben kiadott hatályos mestervizsga követelmények tartalmazzák. Mestervizsgára jelentkezni a honlapunkon megtalálható jelentkezési lap kitöltésével, és a kötelezően mellékelt dokumentumok (gyakorlati idő igazolása, szakirányú szakképesítést igazoló dokumentum másolata) csatolásával postai úton vagy személyesen a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál lehet. Cím: 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.

Amennyiben a felhívás felkeltette érdeklődését, és részt kíván venni a mesterképzésen és mestervizsgán, kérjük, hogy a 66/324-976/119 vagy a 30/5900088 telefonszámon vegye fel a kapcsolatot a mestervizsga ügyintéző kollégával.