HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Rekord számú versenyzővel jubilálunk
2017. január 6., péntek
A hónap végéig zajlanak a szakképzési területen tanuló diákok országos tanulmányi versenyeinek területi elődöntői. Békés megyében jelentős érdeklődés mellett kezdődtek meg az írásbelik, a jelentkezések alapján várhatóan mintegy 430-an mérik össze tudásukat 9 szakmacsoport 29 szakképesítésében. Január 3-án egységesen, országszerte közel ötezer diák számára indult a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny területi elődöntője, kizárólag írásbeli feladatokkal.

Békéscsabán a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál 14 asztalos diák kezdte a sort a téli szünet utáni második napon. Ezt követően egész hónapban fogadják a kamara munkatársai a megye egész területéről érkezőket. A verseny két helyszínen is zajlik, éppen a magas résztvevői létszám miatt: a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Penza lakótelep 5. szám alatti székházában és a Békéscsabai Szakképzési Centrum Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Pásztor utcai épületében.
A dolgozatokat egységesen Budapesten javítják, a javított dolgozatokba betekinteni február 8-án, személyesen lesz mód. Az előválogatók többségét a fővárosban tartják február-márciusban. Ott már gyakorlati és szóbeli feladatokkal bővül a kör. Az országos döntő immár évek óta a „szakmák ünnepe”, a Szakmasztár Fesztivál, amit április végén rendeznek. A tervek szerint az eseményre, az előző évekhez hasonlóan, idén is közel ötszáz diákot visz a kamara a fővárosba, hogy az ország legjobbjait megnézhessék.
– Bízunk és hiszünk abban, hogy a szakképzésben és a szakképzésből kikerülve hatalmas lehetőségek állnak a fiatalok előtt – fogalmaz Mészárosné Szabó Anna, a kamara szakképzési osztályvezetője. A szakmatanulás népszerűsítésének egyik országos fóruma ez, amely lehetőséget ad a fejlődésre, sikerekre, elismerésre, és annak megélésére, amit a szlogen így összegez: „A jó szakma felér egy diplomával”. Ebben az évben kiemelt figyelemmel követhetjük, hiszen jubileumi, 10. évéhez ért a versenysorozat. .

Mint ismert, a közelmúltban szép megyei szereplésről számolhattunk be, hiszen a szakmák Európa-bajnokságáról, az EuroSkills Göteborg 2016 versenyről Vajgel Viktória hálózati informatika kategóriában ezüstérmet szerzett, informatikai rendszerüzemeltető csapatversenyben, társával, Tóth Bencével. A tótkomlósi lányt eredményéért a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is elismerésben és jutalomban részesítette.