Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel - GINOP-4.1.1-8.4.4-16
2017. január 10., kedd

A palyazat.gov.hu oldalon megjelent az épületek energiatakarékosságának és energiahatékonyságának megújuló energiaforrások felhasználásával történő javítására irányuló beruházások megvalósítását vissza nem térítendő támogatással és kölcsönnel támogató „Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel - GINOP-4.1.1-8.4.4-16” elnevezésű pályázat (link), melyhez Kamaránk az alábbi rövid összefoglalót készítette:

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázati felhívás szakmai mellékletei külön dokumentumokban találhatók, amelyek a pályázat honlapján (link) a „Segédletek” tömörített fájl megnyitásával érhetők el.

A támogatás összege:

A támogatást igénylőnek legalább a projekt összköltségének az igényelt vissza nem térítendő támogatási összeggel, illetve a kölcsön összegével csökkentett részét kitevő önerővel kell rendelkeznie, amely saját forrásból és az államháztartás alrendszereiből származó egyéb támogatásból (pl.: támogatott hitelből) állhat. A saját forrás minimálisan elvárt mértéke a projekt elszámolható költségének legalább 10%-a.

Támogatható tevékenységek:

Az elnyerhető forrásokból csak az energiahatékonyság fokozását valamely megújuló energiaforrás felhasználásával kombináló komplex projekt megvalósítására kerülhet sor, így a Felhívás keretében önállóan támogatható tevékenység nincs.

A támogatható tevékenységek részletes, műszakilag is pontosan kifejtett leírása a Felhívás 3.1.2 pontjában található meg.
A pályázattal kapcsolatosan további információk (fenntartási kötelezettség, kötelező vállalások, stb.) megtalálhatók a pályázati felhívásban (link), továbbá információ kérhető személyesen is Kamaránk Külgazdasági és EU-integrációs Osztályán, előzetes időpont egyeztetést követően.

További részletes információ a GINOP pályázatokról:


» ABLAK BEZÁRÁSA «