Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
A Békés Megyei Kormányhivatal Járási Hivatalainak Felhívása munkáltatók részére
2016. december 9., péntek

A Békés Megyei Kormányhivatal Járási Hivatalai felhívják a munkáltatók figyelmét arra, hogy a Járási Hivatalok Foglalkoztatási Osztályaihoz benyújtandó egyes foglalkoztatási támogatások kérelmeihez – mint pl. a munkahelymegőrző támogatás – pályázatíró cégek igénybe vétele nem szükséges.

Megyei szinten jellemző az a tendencia, hogy pályázatíró cégek keresik fel a gyanútlan munkaadókat azon célból, hogy jóhiszeműségüket kihasználva, bizonyos „anyagi ellentételezés” fejében megírják a „pályázatot” a munkaadók helyett. A pályázatírók gyakran megtévesztő módon hivatkoznak olyan pályázatra, amely a munkahelymegőrző támogatást takarja. A támogatás feltételrendszerét elhallgatva, részben tudatosan megmásítva próbálják a munkáltatókat félrevezetni.

A támogatásokra kérelem adatlapok állnak rendelkezésre, pályázat megírása nem merül fel, a munkáltatónak az adatlapot szükséges kitölteni és a Foglalkoztatási Osztályhoz benyújtani.

A Békés Megyei Kormányhivatal Járási Hivatalai kérik a foglalkoztatókat, hogy a munkahelymegőrző támogatás részletes feltételeiről, a kérelem benyújtásáról érdeklődjenek a Járási Hivatalok Foglalkoztatási Osztályain.

Tisztelettel:

Dr. Marosvölgyi Emese

járási hivatalvezető nevében és megbízásából

Schubert József

Békés Megyei Kormányhivatal

Békéscsabai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály

Békéscsaba, Árpád sor 2/6.

( 66 / 444-211/1141

schubertj@lab.hu

munkáltatói kapcsolattartó-csoportvezető