HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Országos döntő - Szakma Kiváló Tanulója Verseny és Országos Szakmai Tanulmányi Verseny
2016. március 17., csütörtök

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara immár kilencedik alkalommal rendezi meg Szakma Sztár Fesztivál elnevezéssel a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt. Ennek országos döntőjére 2016. április 18-20. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban kerül sor. A versenyek egyik célkitűzése a gyakorlatigényes szakmák népszerűsítése a pályaválasztás előtt álló diákok körében, ezért elsősorban a szakképzés iránt érdeklődő tanulók részvételére számítanunk. A rendezvényen a résztvevők figyelemmel kísérhetik a verseny döntőjét, ahol találkozhatnak az ott szereplő Békés megyei diákokkal szakmai tárlatvezetés keretein belül. A látogatók a versenyen tevékenység-szigeteken próbálhatják ki a szakmákat, valamint értékes ajándékokat nyerhetnek a kvíz játékon. A résztvevő általános iskolás diákok ebben az évben is írásos élménybeszámolót adhatnak be a szervezőknek a tapasztalataikról. Az országos pályázat legjobb pályamunkáit író tanulók részt vehetnek a fesztivál győztesei számára rendezett ünnepségen a Parlamentben, valamint a 2016. évi EuroSkills versenyen, amely Svédországban, Göteborgban kerül megrendezésre.

A fesztiválra 6-7. osztályos, kimondottan a szakképzés iránt érdeklődő tanulók jelentkezését várjuk, akiknek és kísérőiknek térítésmentes autóbuszos utazást, valamint hideg élelmet biztosítunk 2016. április 18-án, illetve 19-én. Az autóbuszok 40 személyesek. Ha az adott iskolából nem sikerül ilyen létszámban diákokat szervezni, úgy más iskola csapatával megosztva tudjuk megoldani az utazást. A rendezvényre a belépés szintén térítésmentes.

Kérjük részvételi szándékukat a megfelelő nap megjelölésével 2016. március 25-ig jelezze Kamaránk pályaorientációs tanácsadónknak, Novodomszki Orsolyának telefonon (66/324-976; 30/399-32-01), vagy elektronikus úton (orsolya.novodomszki@bmkik.hu). Mivel korlátozott számú autóbusz áll a rendelkezésünkre, a jelentkezési sorrendet feltétlenül figyelembe kell vennünk!

Kapcsolódó állományok: