Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Erasmus Fiatal Vállalkozóknak pályázat
2016. március 16., szerda
A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK) pályázatot hirdet leendő, új és tapasztalt vállalkozók részére az Európai Bizottság által támogatott Erasmus Fiatal Vállalkozóknak programban való részvételre.

Az Erasmus Fiatal Vállalkozóknak egy nemzetközi program, amely az új vagy leendő vállalkozóknak ad lehetőséget arra, hogy a programban résztvevő országokban működő tapasztalt vállalkozóktól tanulhassanak.

A tapasztalatcsere a külföldi fogadó vállalkozónál való 1-6 hónapos aktív munkavégzéssel valósul meg, amely során a résztvevők vállalkozás indításához és működtetéséhez szükséges ismeretekre tehetnek szert.

A részvétel előnye a fogadó vállalkozó számára, hogy a programon keresztül lehetősége nyílik külföldi partnerekkel való együttműködésre, új piacok megismerésére, továbbá bérköltség nélkül munkaerőhöz jut az új vállalkozó személyében. Új, vagy leendő vállalkozóként a program végeztével nincs cégalapítási, vagy fenntartási kötelezettség.

Pályázók köre:
Fiatal vállalkozók: vállalkozás indítását tervező magánszemélyek (leendő vállalkozók); új vállalkozók (akik kevesebb, mint 3 éve alapították cégüket).
Fogadó vállalkozók: tapasztalt (3 évnél régebben alakult) mikro-, kis-, és középvállalkozások.

Célországok:
A programban 37 ország új és tapasztalt vállalkozói vesznek részt Európa, valamint Törökország területéről.

Támogatás, időtartam:
Az új/leendő vállalkozó kint tartózkodása minimum 1, maximum 6 hónap lehet, amelynek költségeit a közvetítő szervezeten (VKIK) keresztül az Európai Bizottság finanszírozza, a célországtól függően 530-1100 euró/hó összegben.

Pályázás módja:
Fiatal vállalkozóként: idegen nyelvű rövid pályázati adatlap kitöltése, önéletrajz és üzleti terv benyújtása Fogadó vállalkozóként: idegen nyelvű rövid információs adatlap kitöltése, önéletrajz benyújtása.

Amennyiben a program felkeltette érdeklődését, keresse a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársát a következő elérhetőségeken:


Kapcsolódó állományok: