Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Utazás kiállításon
2016. március 1., kedd

A turisztikai profilú vállalkozások legnagyobb magyarországi seregszemléje, az Utazás kiállítás, 2016. március 3-6. között ismét megnyitja kapuit, ahol a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is lehetőséget biztosít az érdekelt kamarai tagok kínálatának megjelenésére.

Vozár Márton, a BMKIK alelnöke 2016. február 26-án a rendezvényhez kapcsolódó sajtótájékoztatón arról informálta az érdeklődőket, hogy a kamara és a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának együttműködése hosszú ideje töretlen, ezért a két szervezet ebben az évben is együtt képviseli Békés megye turisztikai értékeit a kiállításon.

Katona Ilona, a Turizmus Zrt. észak- és dél-alföldi regionális marketing igazgatója arról számolt be, hogy a régió 180 négyzetméteres kiállítóhelyen 24 társkiállítóval jelenik meg a kiállításon, amelyek közül 7 népszerűsíti Békés megye látnivalóit. A kiállítás jól illeszkedik a régió által meghirdetett „Minden ízében élmény – gasztrotúrák a Dél – Alföldön” elnevezésű programba.

Tóth Ferenc a BMKIK elnökségi tagja, szervező elmondása szerint a kamara a korábbi évekhez hasonlóan a 2016-os Utazás kiállításon is alkalmat teremt arra, hogy a megyei vállalkozások megjelenhessenek kínálatukkal a rangos rendezvényen. A hagyományokhoz híven nyitónap elsősorban a szakmai tapasztalatcsere, és kapcsolatépítés jegyében zajlik, míg az azt követő két napon az utazni, kikapcsolódni vágyók keresik a hazai és külföldi turisztikai attrakciók kínálatait. Az idei a gasztroélmények éve, ezért vidékünk híres étkeit a Békés Megyei Culinary Team mutatja be a nagyközönségnek. Vezetője, Ambrus György, olimpiai aranyérmes, Venes-díjas mesterszakács a letéteményese annak, hogy a szarvasi pulykakészítmények és kolbászok, gyulai, a csabai vastag és vékonykolbászok, a szarvasi mozzarella sajtok, az orosházi libamáj, a gyomai körösi halászlé, a kondorosi birkapörkölt, a sárréti szürke marha pörkölt, a békési szilvalekváros papucs, valamint a kemencés kovászolt kenyér ne hagyja hidegen a standot felkereső látogatókat. A tájékoztatón az olimpiai csapat tagjaként Tímár András is jelen volt.

A statisztikai adatok szerint a régió idegenforgalmi mutatói egyre kedvezőbbek, amihez reményeink szerint ez a rangos esemény is hozzájárul és amelyet az érdeklődők figyelmébe ajánlunk.