Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Hatástanulmány - Az Európai Unió iparát és foglalkoztatottságát érintő kérdésben
2016. február 22., hétfő
Az Európai Bizottság Hatástanulmányt készít az Európai Unió iparát és foglalkoztatottságát érintő kérdésben, amely Kína piacgazdasági státuszának kérdéskörével függ össze. Kína piacgazdasági státusza a Kínával kapcsolatos antidömping vámok számításának metodológiáját befolyásolhatja.

A Hatástanulmány elkészítésének keretében az Európai Bizottság 2016. február 10-én nyilvános konzultációt kezdeményezett, mely során a Bizottság lehetőséget biztosított az érintett feleknek a véleménynyilvánításra. A beérkezett válaszok segítségével igyekeznek azokat a szabályozási eszközöket kidolgozni, amelyek a továbbiakban is a leghatékonyabb módon szolgálják a piacvédelmi intézkedéseket.

Ezen túlmenően az Európai Bizottság március közepén egy konferenciát szervez a tárgybeli témában, ahol az érintett felek bemutathatják álláspontjaikat.

Bővebb információk a nyilvános konzultációról és a tervezett konferenciáról angol nyelven a következő linken találhatók: http://trade.ec.europa.eu/consultations/index.cfm?consul_id=191

Kérjük, amennyiben úgy érzik, hogy véleményük és javaslataik elősegíthetik az eredményesebb piacvédelmet Kínával szemben, adjanak hangot véleményüknek!