Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Innovation for Africa - Tájékoztató nap az afrikai országok piacairól
2015. október 5., hétfő
Az Innovation for Africa projekt munkatársai a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben - megfelelő számú érdeklődő esetén - tájékoztató napot szerveznek az Afrikai országok piacairól.

Az előadások elsősorban az Afrika és Magyarország közötti gazdasági együttműködési lehetőségekre fókuszálnak, kiemelve a profitorientált és non-profit szektorok közötti kapcsolódási pontokat is.

A program megvalósulása esetén a résztvevők többek között az alábbi kérdésekre kaphatnak választ:
  • Miért érdemes az afrikai piacok felé nyitni?
  • Hogyan lehet megbízható üzleti partnerekkel kapcsolatba kerülni?
  • Mely afrikai országokban van fizetőképes kereslet?
  • Mely magyar termékek és szolgáltatások iránt mutatkozik igény?
  • Milyen finanszírozási források vehetők igénybe?
A 2014. januárja óta futó Innovation for Africa projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, a Külgazdasági és Külügyminisztériummal szoros együttműködésben, annak Déli Nyitás stratégiájába illeszkedve valósul meg. A projekt célja a Magyarországon kifejlesztett, vagy kifejlesztés alatt álló technológiák, szolgáltatások, termékek afrikai országokba történő bemutatása, valamint a hosszú távú együttműködések elősegítése.

Az Afrikáért Alapítvány Magyarország 2015. novemberében üzleti utakat szervez a Dél-Afrikai Köztársaságba és Botswanába, melyekre várják az érdeklődő cégek jelentkezését. Emellett az exporttal foglalkozó mikro-, kis- és középvállalkozások számára kedvező pályázati finanszírozási lehetőségekről is tudnak információt nyújtani.

A mellékelt dokumentumokban további részletekről olvashat:
  • információ az Innovation for Africa projektről és eredményeiről,
  • tájékoztató projekt keretében megvalósuló jelenlegi afrikai üzleti utakról
  • összefoglaló a pályázati lehetőségről, amely támogatja a külföldi üzleti utak finanszírozását exporttal foglalkozó mikrovállalkozások és KKV-k számára.
Amennyiben részt szeretne venni egy tájékoztató eseményen, kérjük, jelezze szándékát vállalkozása adatainak megadásával (cégnév, tevékenyég, telefonszám, email) a laszlo.papp@bmkik.hu e-mail címen 2015. október 15-ig.

Melléklet:
Kapcsolódó állományok: