Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
A szlovén Žito élelmiszeripari-vállalat privatizációja
2014. szeptember 24., szerda
A Nemzetgazdasági Minisztérium kérésére ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. szeptember 16-án hivatalosan is meghirdették az egyik legnagyobb szlovén élelmiszeripari-vállalat, a Žito privatizációját.

Az érdekeltek képviseletében az Állami Vagyonkezelő (SDH – Slovenian Sovereign Holding) a társaság 51,55%-át kínálta eladásra. A most eladásra kínált többségi részesedés tulajdonosi háttere összetett: 12,26%-ban az SDH, 14,97%-ban az állami Modra Zavarolvanica biztosítótársaság, a fennmaradó hányadon több magánvagyon-kezelő cég és befektetési alap osztozik.

A Žito az egyik legfontosabb szereplője Szlovénia és a délkelet-európai térség élelmiszeriparának; pékáruk, cukrászati- és malomipari termékek, fagyasztott élelmiszerek, édességek, tészták, fűszerek, tea és rizs kereskedelmével foglalkozik. A cég 2014. első féléves bevétele 53,7 millió euró volt, adózási utáni eredménye pedig már tízedik éve növekedést mutat éves szinten. A vállalatot jegyzik a Ljubljanai Értéktőzsdén, ahol a privatizáció bejelentése előtti záráskor 120 eurót adtak egy részvényért, így a társaság teljes értékét több mint 42 millió euróra becsülik.

Az érdeklődőknek 2014. október 31-ig van lehetőségük a nem-kötelező érvényű ajánlatok benyújtására.

További részletek az angol nyelvű felhívásban, az alábbi linken találhatók:
http://www.sdh.si/en-us/Novica/667


Üdvözlettel:

Tepes Anna / Anna Tepes
nemzetközi referens / area manager
Nyugat-balkáni Tagozat titkára / secretary of the Western Balkan Committee
Nemzetközi Igazgatóság / Department for International Affairs
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara / Hungarian Chamber of Commerce and Industry
1054 Budapest, Szabadság tér 7.
Tel: +36-1-474-5142 / Fax: +36-1-474-5149
E-mail: tepes.anna@mkik.hu