HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Balkáni árvíz kamarai koordinált fellépés
2014. június 18., szerda
Tisztelt Vállalkozás!

Baranya fekvéséből adódóan szoros kapcsolatban vagyunk déli szomszédainkkal. A polgárháború idején is hetente jártuk az országokat, segítettünk, és próbáltuk életben tartani az üzleti kapcsolatokat.

A tűzszünet idején az MKIK megbízásából jelentős segély szállítmányt szerveztünk a Kelet-horvátországi magyaroknak az IFOR közreműködésével. Hazánkhoz fűződő viszonyra jellemző, ezt mind a mai napig felemlegetik és köszönik a kamaráknak.

Most ismét komoly tragédia történt. Boszniában az elmúlt ezer év legnagyobb árvize tombolt, Szerbiában sok település került víz alá. Egyeztetve Dunai főtitkár úrral megállapodtunk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat illetékes vezetőivel, hogy alszámlát nyitnak a magyar vállalkozások adományai számára, amelyből a jól szervezett munkatársi gárdájuk a helyszínen hatékonyan segíthet a bajba jutottaknak.

Úgy látjuk, a tragédia messze nem kapott akkora sajtónyilvánosságot mint a kisebb horderejű osztrák és német áradások, és információink szerint a világ leggazdagabb országába, New Orleansba is több magyar adomány jutott a Katrina hurrikán kapcsán, mint most déli szomszédjainkhoz. Nem tisztem a hazánkban erős nyugati média megítélése, de nekünk viszont tisztában kell lennünk azzal, szomszédainkkal kell együtt élnünk, üzleteket kötnünk, és ehhez megfelelően kell viszonyulnunk hozzájuk, ha bajba jutottak.

Mindezek alapján kérem önöket, hogy szervezzék megyéjükben a vállalkozások adományait. Mindnyájan tudjuk, minden forint számít, hisz akár 130 Ft is megmenthet egy gyermek életet. Nem az számít, hogy erőn felül adakozzanak a cégek, hanem hogy erejükhöz mérten segítsenek. A Máltaiakkal egyeztetve nagyon nehéznek ítélik a tárgyi felajánlások kezelését, egyrészt a tönkrement infrastruktúra, másrészt a szervezettség általános hiánya miatt. Ezért célszerűbb a pénzbeli adomány. Ettől függetlenül, ha valamely cég csak így tud segíteni, akkor forduljon Adányi László úrhoz, aki a Máltaiaknál a mostani segélyakciót koordinálja Délen. A cégek számára a Máltaiak adják ki az adóigazolásokat.

A számlaszám: 11784009-20200769 Balkáni árvíz

Kontakt:
Adányi László
munkacsoport vezető
vészhelyzet-kezelés, nemzetközi fejlesztés
Magyar Máltai Szeretetszolgálat
1125 Budapest Szarvas Gábor út 58-60.
Postacím: H-1255 Budapest, postafiók 20
Telefon: +36(1)3914700
Telefax: +36(1)3914728
Mobil: +36(30)7569524


Hatékony segítségüket ezúton is köszönjük, bízunk megyéjük vállalkozásainak szolidaritásában, tisztelettel:

Síkfői Tamás dr. / dr. Tamás Síkfői
titkár / secretary
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara / CCI of Pécs-Baranya


H-7625 Pécs, Majorossy I. u. 36.
Telefon: +36 72 507 150
Fax: +36 72 507 152
E-mail: tsikfoi@pbkik.hu
Internet: www.pecsikamara.hu
Kapcsolódó állományok: