HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Nemzetközi Kamarai Minősítő - WCN
2012. január 23., hétfő

A kötelező kamarai regisztráció hatályba lépésével a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és a World Chambers Network  2011. novemberben aláírt csatlakozási szerződése minden hazai vállalkozás számára lehetővé teszi a kapcsolódást a Nemzetközi Kamarai Minősítő rendszerhez. Az ICC és a Párizsi Kereskedelmi és Iparkamara által elindított és a nemzetközi üzleti életben ma már sikeres és elismert Chamber Trust kamarai védjegy és a hozzá kapcsolt szolgáltatás a hazai vállalkozások számára komoly lehetőség a nemzetközi piacra lépéshez és a sikeres szerepléshez, és ezzel minden magyar regisztrált vállalkozás a kamarai bizalomra épített keresőprogram révén a nemzetközi üzlet élet stabil szereplője lehet.  

A CHAMBER TRUST védjegy tehát egy minősítő jelzés, egy nemzetközi garancia és egyúttal egy nemzetközi hálózati tagságot is jelent.

A kamarai regisztrációval rendelkező vállalkozók közvetlenül jelentkezhetnek a www.worldchambers.com honlapon az ott elhelyezett magyar nyelven is elérhető oldal segítségével. A Chamber Trust regisztrációt követően minden vállalkozás átesik a nemzetközi alapvizsgálaton, majd ennek pozitív eredményét követően egy évre 100 euro költség megfizetése mellett megkaphatja a CHAMBER TRUST pecsétet, amennyiben ennek az őt regisztráló területi kamara sem látja akadályát.

A vállalkozások a minősítéssel egyúttal bekerülnek a World Chamber Network rendszerébe és a nemzetközi weboldalra, amelyet jelenleg havonta több mint negyedmillió látogató keresi fel. Mindez azt is jelenti, hogy a Worldchambers oldallal a tagja lehet a világ első tíz üzleti könyvtárában szereplő hálózatnak, amely ma erősebb üzleti ismertséget jelent, mint akár a google hálózata.

A belépéshez a kamarai regisztrációs szám és a regisztrációt rögzítő területi kamara megnevezése mellett kell bejelentkezni a következő címen:

 http://chambertrust.worldchambers.com/members/edit72_Hungary.asp.

Ezt követően már csak figyelemmel kell kísérni a regisztrációs adatlap utasításait és a szükséges iratokat el kell küldeni a BKIK WCN irodába, ill. a vállalkozás székhelye szerinti regionális kamarához, a regisztrációs lap hivatalos aláírt változatával együtt.

Amennyiben az összes irat megérkezik és a nemzetközi ellenőrzés a vállalkozását rendben elfogadja, a BKIK WCN iroda visszaigazoló levelet küld, amely alapján a 100 euro regisztrációs befizethetői. Annak beérkezését követően a vállalkozása minden feltöltött adata megjelenik az on-line rendszeren a vállalkozás Chamber Trust regisztrációs számával és egy éves időtartamig fenn is marad. (A meghosszabbításra természetesen lehetőség van erről a lejárat előtt értesítést kap a vállalkozás.) Ettől az időponttól kezdődően a vállalkozás jogosult Chamber Trust pecsét viselésére a honlapján és minden hivatalos okmányán, illetve azon eljárásokban, ahol e minősítés előnyt jelent számára vagy előírt feltétel.

További információ:

Keszthelyi Péter, WCN magyarországi képviselő
Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Telefon:+36 20 219-1750
E-mail: wcn@bkik.hu